Министар Удовичић са амбасадором Немачке Њ.Е. Томасом Шибом – Сарадња у областима омладине и спорта пут ка заједничким циљевима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са Њ.Е. Томасом Шибом, амбасадором Савезне Републике Немачке у Србији, и разговарао о наставку богате сарадње у области омладине, о новим заједничким пројектима и јачању пријатељских односа двеју земаља. 

Одлична сарадња Министарства омладине и спорта и Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) обухвата низ заједничких пројеката, подршку око унапређења Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године и Закона о младима, као и подстицање укључивања младих у процесе доношења одлука на локалном и глобалном нивоу. Кроз реализацију пројекта „Подстицање запошљавања младих” скоро 13.000 младих од 15 до 35 година имало је прилику да се запосли, самозапосли или учествује у обукама за боље позиционирање на тржишту рада. Управо резултати овог пројекта су основа за припрему новог заједничког пројекта коме ће фокус бити запошљавање младих на руралном подручју.

Такође, исказана је спремност за иницирање формализације сарадње и у области спорта и омладине кроз закључивање Споразума о сарадњи две државе у овим областима, путем кога би се даље унапредила сарадња у спорту и омладинском сектору. 

На крају, потврђена је пуна подршка обе стране раду Регионалне канцеларије за сарадњу младих.

 

Top