Министар Удовичић посетио Вршац и Опово и школама уручио комплете спортске опреме

Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић посетио је данас општине Вршац и Опово у оквиру свог редовног обиласка локалних самоуправа широм Србије.

И овом приликом је локалним основним школама и клубовима уручио комплете спортске опреме, а унапређење омладинске политике и популаризација спорта у том делу наше земље биле су главне теме садржајних разговора са представницима општина, спортским функционерима и спортистима.

„Настављамо отворену и одговорну сарадњу како бисмо заједнички реализовали све кључне циљеве из области омладине и спорта, и радимо на даљој популаризацији спорта као битног предуслова за здрав живот међу свим генерацијама, посебно у школском узрасту. Разговали смо и о стварању још бољих услова за развој перспективе младих и афирмације у личном и каријерном смислу“, рекао је министар Удовичић.

Посета је започета дружењем са члановима ФК „Партизан“ и Стрељачког  клуба „Уљма“ из истоименог места, a настављена у Основној школи „Младост“ у Вршцу, којој је министар уручио комплет вредне опреме за школски спорт. 

Ту се упознао са великим бројем младих спортиста из Одбојкашког клуба „Банат“.

„За Вршац се везује дуга спортска традиција. Дошли смо данас да је подржимо и очувамо, да останете град спорта и да мотивишемо децу да се баве спортом већ од првих школских дана. Сигуран сам да ће неки од њих постати врхунски спортисти и да ће једнога дана представљати нашу земљу на великим такмичењима“, додао је министар.

У Опову га је дочекао омладински погон ФК „Спартанац“ и Атлетског клуба „Спартак“ које је такође обрадовао новом спортском опремом. Са члановима ЖКК „Агро баскет“ упознао се у фискултурној сали Основне школе „Доситеј Обрадовић“, где је и окончана посета.

„Разлог моје посете Опову је жеља да се уверим како функционишу локални клубови, како живе млади људи у мањим срединама и шта им недостаје. Без обзира на то што је једна од најмањих општина у Војводини, Опово је изнедрило пуно добрих кошаркаша! И данас је кошарка спорт којим се најмлађи у овом крају врло радо баве и нижу победе. На нама је да деци обезбедимо што боље услове за бављење спортом, да им омогућимо да се кроз систем школског спорта бесплатно укључе у спорт и да фискултурне сале што боље опремимо“, закључио је министар Удовичић.

 

 

Top