Министар Удовичић посетио основне школе и спортске клубове у Јужнобанатском округу - Желимо што више младих у спортској породици Србије!

У оквиру својих редовних активности, министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио општине Бела Црква и Алибунар и град Панчево где је обишао основне школе и  локалне спортске клубове.

Основним школама “Сава Мунћан” у Крушчици, “Први мај” у Владимировцу и “Мирослав Мика Антић” у Панчеву уручена је нова спортска опрема и реквизити у виду голова, кошаркашких табли, одбојкашких мрежа и лопти, како би се њиховим ученицима омогућили што квалитетнији услови за бављење спортом и као подстицај да се што више њих укључи у систем школског спорта.

Опрему су добили и млади спортисти из Спортског удружења за фудбал “Инвиктус 2020” из Крушчице, Фудбалски клуб “Будућност” из Алибунара и Фудбалски клуб “Јединство-Стевић” из Качарева. Током обиласка, министар Удовичић разговарао је са представницима локалних самоуправа и клубова о начинима даљег унапређивања услова за тренирање и рекреацију, а са младим спортистима о њиховим досадашњим успесима и амбицијама.

“Циљ нам је да у директној комуникацији, на терену, отворено разговарамо о потребама које имају локални спортски клубови, да чујемо младе спортисте, да се упознамо са њиховим тежњама и плановима и да на тај начин заједно дођемо до решења како да додатно унапредимо квалитет услова у којима тренирају. Желимо да се што више младих прикључи спортској породици Србије, и зато настављамо и у наредном периоду да обилазимо свако место у нашој Србији, настављамо да опремамо фискултурне сале и да континуирано улажемо у цео систем, како школског, рекреативног, тако и врхунског спорта.” - изјавио је министар Удовичић.

Top