Министар Удовичић посетио општину Жабаљ, дружио се са младим спортистима и школи и клубовима уручио спортску опрему

Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић посетио је данас општину Жабаљ и са општинским и спортским функционерима и спортистима отворено и одговорно разговарао о даљој сарадњи на унапређењу система спорта и стварању нових могућности за развој перспективе младих.

Том приликом је посетио ФК „Бачка 1923“ из Ђурђева, Основну школу „Милош Црњански“ у Жабљу и дружио се са младим спортистима КК „Дифенс“ из Жабља и РК „Хајдук“ из Чуруга.

Школи коју похађа 872 ученика додељен је вредан комплет опреме за школски спорт који садржи два безбедна гола, кошаркашке табле са обручевима, шпанере и мрежу за одбојку и 40 лопти за четири колективна спорта.  Чланове поменутих клубова такође је обрадовала опрема коју им је уручио министар Удовичић.

„Дошли смо данас у општину Жабаљ да се дружимо са спортистима и ученицима и лично се уверимо како функционишу локални клубови и како живе млади људи у овим срединама. Желимо да им омогућимо да имају што боље услове за бавље физичким активностима, часове наставне и ваннаставне спортске активности и тренинге“, рекао је том приликом министар Удовичић.

„Изузетно је важно, на томе инсистирам, да буде приоритет локалним самоуправама да сваком детету у Србији омогућимо да се бесплатно бави спортом, и зато ћемо наставити да обилазимо градове и општине широм Србије и да побољшавамо услове у спортским објектима и фискултурним салама. Стална подршка спортистима и младима је предуслов за њихов квалитетнији живот и рад, а самим тим и за сигурнију будућност и остварење снова, овде, у нашој Србији“, закључио је министар.

 

Top