Министар Удовичић посетио Нови Сад и Ириг

Разговори о значају спорта за живот свих грађана и побољшању услова за развој система спорта и стварање нових перспектива за омладину, дружење са младим спортистима из локалних клубова

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је обишао општине Нови Сад и Ириг и том приликом је са локалним представницима, спортским функционерима и спортистима разговарао о важности даље сарадње на унапређењу система спорта и спортске инфраструктуре и стварање нових могућности за развој перспективе младих.

Током посете Новом Саду, министар Удовичић је посетио ФК “Бачка“ из Бегеча и  ФК “Софекс“ из Футога, уз дружење и срдачан разговор са младим спортистима оба клуба.  Представници општине упознали су на лицу места министра са напретком радова за изградњи бициклистичке стазе која ће спајати Бегеч и Футог, а затим је уследила посета КК “Стар“ из Ветерника, где је додељен комплет спортске опреме ОШ “Марија Трандефил“.

“Изузетно сам поносан на све резултате постигнуте у развоју система спорта и омладинске политике – и општи стручни и јавни ангажман у Новом Саду, који је с разлогом омладинска престоница Европе за 2019. годину и традиционално један од најважнијих спортских центара у Србији и региону. Наставићемо да пружамо подршку у реализацији бројних пројеката који за циљ имају усавршавање младих на личном и пословном плану, и повећавамо број и профил стипендија Фонда за младе таленте за наше најбоље студенте. Посебно ми је драго када видим да најмлађи, али и сви други грађани у целом Новом Саду, имају све потребне услове за бављење спортом. Нећемо наравно ту стати, и зато смо данас водили конструктивне, отворене и одговорне разговоре са представницима општина и спортских организација како бисмо додатно унапредили спортску инфраструктуру и подигли свест о значају бављења спортом за здрав живот наших грађана. Хвала мојим домаћинима, још једном смо потврдили да смо у истом тиму!“, нагласио је министар Удовичић.

Министар Удовичић је даље посетио ФК “Рудар“, честитао на стогодишњицу постојања клуба, и дружио се на терену са младим полазницима школице фудбала. На крају дневног програма, министар је посетио ФК “Раднички“ и на пригодном догађају придружио се честиткама за 90 година постојања клуба.

“Организовање Спортских игара младих, на којима је учествовало преко 500 деце из општине Ириг, прави су пример како треба ширити љубав према спорту и правим вредностима које најмлађи усвајају кроз њега. Богата и разноврсна традиција спорта и клубова права су потврда посвећеног и исправног рада у овом смислу. Напомињем да смо, у домену омладинске политике, од 2014. године до данас у Иригу доделили 15 стипендија кроз Фонд за младе таленте - број који ћемо стално настојати да повећамо, уз нове активности на интензивирању рада овдашње Канцеларије за младе“, истакао  је министар Удовичић.

Top