Министар Удовичић поручио младима: „Вакцинишите се за живот, за слободу, за загрљаје”

Министарство омладине и спорта, уз помоћ Министарства здравља, данас je у Београду организовало акцију вакцинације младих у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Све време уз младе, кoји су дошли да подрже борбу против Ковида 19, био је министар Вања Удовичић.

„Циљ Министарства омладине и спорта је да мотивише младе да се вакцинишу јер то је предуслов да се у наше животе врате све оне ствари које највише недостају управо младима - загљај, дружење, окупљања, изласци, одласци на утакмице, концерте, у позориште, на путовања. Младост је неустрашива, има своје потребе и уживања, али зато и јесте посебна, па данас одавде позивамо све младе да нам се прикључе, да би поново имали све оне осмехе, доживљаје, авантуре, журке, тражења и давања, а вакцинација је управо предуслов свему томе. Након Београда бићемо и у другим градовима Србије да покажемо да млади препознају мотиве како да победимо ову пошаст. Зато не чекајте, већ се вакцинишите - за живот, за слободу, за загрљај, пуне амфитеатре, хале, стадионе, позоришта”, изјавио је министар Удовичић.

Министар Удовичић се овом приликом још једном захвалио свим докторима и медицинским радницима на свему што раде и борби за сваки живот. Такође, Удовичић је нагласио да су министар здравља Лончар, премијерка Брнабић и председник Вучић омогућили оно што готово ниједна земља није, а то је да сви, па и млади Србије, данас имају избор свих вакцина и тиме могућност да сачувају и своје, али и здравље других.

Top