Министар Удовичић обишао реконструисани Градски стадион у Суботици

Градски стадион у Суботици од данас са најсавременијом атлетском стазом, атлетским борилиштима за бацања и скокове, обновљеним фудбалским тереном, свлачионицама и санитарним просторијама – а на пролеће и комплетним трибинама

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас савремено реновирани Градски стадион у Суботици. Дочекани од стране градоначелника Суботице Богдана Лабана и градског секретара за спорт Немање Симовића, министар Удовичић, председник покрајинске Владе Војводине Игор Мировић и покрајински секретар за спорт Владимир Батез су се упознали са пројектом реконструкције и извршеним радовима. Реновирани Градски стадион у Суботици сада красе савремена атлетска тартан стаза и пратећа атлетска борилишта за бацања и скокове по стандардима међународне атлетске федерације за такмичења међународног ранга, као и обновљени фудбалски терен са пратећим системом наводњавања. Уз то, завршене су и нове свлачионице и санитарне просторије, чиме ће члановима женског и мушког фудбалског клуба „Спартак“ и истоименог атлетског клуба бити приређени најбољи услови за тренинг, такмичење и опоравак.

Прва фаза укупних радова завршена је у предвиђеном року од 105 дана, а на пролеће ће се наставити радови на уређењу трибина и службених просторија.

У обраћању члановима Атлетског клуба, женског фудбалског клуба „Спартак“ и осталим присутнима, Министар Удовичић је истакао: „Градски стадион у Суботици  сада представља савремено спортско здање од непроцењиве важности за улогу и развој спорта у овом делу Србије. Од данас ће атлетичари, фудбалерке и фудбалери Суботице имати стадион за понос, и услове које ће омогућити да у овом граду стасају нове генерације наших успешних спортиста – уз услове за квалитетан тренинг и међународна такмичења.

По окончаним допунским радовима на пролеће, Градски стадион ће са правом стати у ред најлепших и најфункционалнијих спортских објеката у Србији - а верујем да ћемо на њему убудуће организовати национална и међународна такмичења, и подржавати млађе категорије спортиста у њиховом стасавању у будуће асове Србије и света. Министарство омладине и спорта ће кроз своју даљу сарадњу са покрајинском Владом наставити да чини све како би још више популаризовали  спорт међу омладином и школским узрастом, и унапредили спортску инфраструктуру као предуслов стварања врхунских спортских резултата, али и као прави избор за здрав начин живота. Желим вам пуно победа, успеха и нових будућих шампиона на овом прелепом Градском стадиону, и да се за њега надалеко чује по рекордима и резултатима – што доликује граду тако богате спортске традиције као што је Суботица!“

Top