Министар Удовичић на регионалном министарском састанку у Тирани - Млади су кључни фактор за креирање стабилне и перспективне будућности региона

Министар омладине и спорта Вања Удовичић учествовао је на регионалном министарском састанку посвећеном младима и образовању који се одржава у Тирани. Министри су током дискусије разматрали начине на које земље Западног Балкана подржавају младе, које су планиране акције за наредну годину и колико постојећи механизми доприносе повезивању младих из региона.

„Системски рад на стварању атмосфере која подстицајно делује на активно укључивање младих у све аспекте одлучивања о питањима од стратешког значаја за развој друштва један је од приоритета Владе Републике Србије. Кроз континуирано финансирање пројеката у Србији омогућено је да се више од 100.000 младих директно укључи у разне програме који за циљ имају бољи положај младих и стварање више могућности за њихово усавршавање. У континуитету повећавамо буџетска средстава за подршку омладинском сектору, и то како кроз повећања буџетског финансирања програма омладинског сектора, тако и кроз повећање како броја, тако и износа индивидуалних стипендија које Фонд за младе таленте Републке Србије додељује најбољим средњошколцима и студентима. Од 1. јануара преузимамо и председавање Управним одбором Регионалне канцеларије за сарадњу младих и са младима припремамо амбициозан план за повећање активности канцеларије и додатно јачање пријатељских веза младих у региону. Србија придаје посебан значај развоју регионалне сарадње, као основе одржавања и јачања регионалне стабилности и промовисања свеукупне добросуседске сарадње. Свесни смо да само уз активно учешће младих можемо креирати омладинске политике и перспективну будућност региона, и за остварење тог циља се залажемо пуним капацитетима”, истакао је у свом обраћању министар Удовичић.

Top