Министар Удовичић на билатералном састанку у Љубљани

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и министарка образовања, науке и спорта Републике Словеније Маја Маковец Бренчич одражали су данас билатерални састанак у Љубљани.

Током састанка министар Удовичић је истакао да је јако битна заједничка сарадња у оквиру Конвенције Савета Европе о манипулацији спортским резултатима, као и сарадња у области спречавања свих осталих негативних појава на спортским дешавањима. Такође, министар је нагласио важност сарадње омладинских и спортских организација.

Министарка Маковец Бренчич је изразила захвалност на посети и истакла битност сарадње у области омладине и спорта, како је и дефинисано Меморандумом о разумевању у областима омладине и спорта, који је потписан између две земље 2015. године. Министарка је изразила жељу и спремност да Словенија и Србија заједнички организацију међународна такмичења.

Теме билатералног састанка у Љубљани биле су: пост-каријерно вођење и развој, улагање у спортску инфраструктуру у процесу ЕУ интеграција, билатерална сарадња у развоју националног система спорта и Конвенција Савета Европе о манипулацији спортским резултатима – позиција Словеније и Србије.

Top