Министар Удовичић и председник Међународне рукометне федерације на дечијем фестивалу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Међународне рукометне федерације Хасан Мустафа, присуствали су дечијем рукометном фестивалу који је организовао Рукометни савез Србије, у сали Завода за спорт и медицину спорта на Кошутњаку.

“Драго ми је да могу да дочекам уваженог госта, нашег спортског пријатеља, председника Мустафу. Имали смо веома успешну сарадњу 2013. године током Светског првенства за жене у Србији и надам се да ће и ова посета помоћи рукомету као спорту са великом традицијом у нашој земљи”, рекао је министар Удовичић.

Први човек светског рукомета показао је задовољство приказаном игром малишана из 20 београдских рукометних клубова, а нарочито презентацијом рукомета у инвалидским колицима. Мустафа је нагласио да ја Србија била водећа рукометна сила пре неколико деценија.

“Најбољи играчи и тренери су долазили одавде. Драго ми је да сам поново у Србији. Имамо веома добре односе са министром Удовичићем, некадашњим врхунским спортистом, који је мандат започео 2013. године, само неколико дана пре почетка Светског првенства за жене. Драго ми је да ради добар посао. Ту сам да помогнем, да чујем какви су планови и потребе рукомета у Србији. Међународна рукометна федерација је отворен за сарадњу”, рекао је Мустафа.

Председника Међународне рукометне федерације Хасана Мустафу примиће у понедељак председник Србије Томислав Николић.

Top