Министар Удовичић и министарка Мужаћи – Улога младих кључна за стабилну и перспективну будућност региона

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са државним министром за омладину и децу Републике Албаније Бором Мужаћи, на маргинама састанка у оквиру иницијативе за регионалну сарадњу Отворени Балкан. Министри Србије и Албаније разговарали су о значају подстицања повезивања младих кроз заједничке регионалне програме и пројекте.

Министар Удовичић је у току разговора истакао да држава Србија препознаје есенцијалну важност учешћа младих у доношењу одлука како на локалном, тако и на глобалном нивоу, и да је за стварање стабилне и перспективне будућности региона кључна улога младих. То се једино може постићи подстицањем различитих видова повезивања и сарадње младих из региона како би кроз међусобну комуникацију, размену информација и дружење, препознали важност узајамног уважавања и солидарности за напредак читавог Балкана.

Једна од тема састанка било је и успешно деловање Регионалне канцеларије за сарадњу младих, која је основана на иницијативу садашњег председника Републике Србије Александра Вучића, и кроз чији се рад млади међусобно умрежавају и кроз заједничке пројекте директно и успешно сарађују.

Top