Министар Удовичић дочекао освајаче медаља на Медитеранским играма

Министар омладине и спорта Вања Удовичић организовао је дружење са освајачима медаља на Медитеранским играма које су одржане у шпанском граду Тарагони. Од укупно четири хиљаде спортиста из 33 земље, спортисти из Србије освојили су 12 златних, 11 сребрних и 9 бронзаних одличја у 11 спортова.

„Освајањем овако великог броја медаља наши спортисти из године у годину доказују свету да је Србија спортска нација, те сам поносан на чињеницу да имамо и нова имена међу освајачима медаља и нове спортове у којима смо били на постољу, поред сада већ константних и континуираних освајача медаља. То је чињеница која оправдава наша очекивања да ћемо и на свим следећим великим међународним такмичењима, укључујући и наредне олимпијске игре, обарати сопствене рекорде у броју освојених медаља за нашу Србију. Овим путем желим да им захвалим и честитам на њиховом труду, упорности и залагању, на томе како су бранили боје Србије сигуран да су управо они најбољи узори неким будућим шампионима, али и сваком од нас“ – изјавио је приликом сусрета министар Вања Удовичић.

На Медитеранским играма у Тарагони од српских представника најтрофејнији су били пливачи са чак осам медаља (три златне и пет сребра), док је најуспешнији појединац по броју освојених одличја био Велимир Стјепановић, пливач који се окитио са пет медаља (три златне и две сребрне). Златне медаље још су освојили атлетичарка Ивана Шпановић у скоку у даљ, поставивиши нови рекорд Медитеранских игара скоком од 7,04м, кајакашица Милица Старовић у дисциплини К1 500м, џудиста Жарко Ћулум, каратисткиња Јелена Милојевић, стрелци Андреа Арсовић, Дамир Микец и Милутин Стефановић, теквондоисткиња Ана Бајић и мушка ватерполо репрезентација.

Пријему је присуствовао и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, који је предводио нашу делегацију на Медитеранским играма и пружио пуну институционалну подршку Министарства омладине и спорта и Олимпијског комитета Србије нашим спортистима и стручним штабовима, као и бројни представници спортских савеза.

Top