Министар Удовичић: Бити млад човек значи креирати садашњост и будућност, а не бити оптерећен прошлошћу

На данашњој Регионалној конференцији у организацији Фондације „Ана и Владе Дивац“, у оквиру пројекта „Мрежа омладинских фондова Западног Балкана и Турске“, присутнима се обратио и министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић.

„Бити млад човек значи креирати садашњост и будућност, а не бити оптерећен прошлошћу. Министарство омладине и спорта је са задовољством подржало овај пројекат. Залажемо се да млади буду заступљени у свим секторским политикама, на свим нивоима власти, да активно учествују у процесима доношења одлука који се њих тичу и да се одговорно односе према заједници чији су део“, рекао је министар Удовичић.

Конференција, финансијски подржана од стране Европске комисије, окупила је око 150 учесника - представника омладинских организација и организација за младе, државних институција, међународних и регионалних организација, младих и медија из Србије, Црне Горе, Албаније, Северне Македоније и Турске, и била одлична прилика да се унапреди сарадња између омладинских организација из региона и размене примери добре праксе.

„Потребно је још много улагања, успостављања шире мреже партнерстава и рада да би се још побољшао положај и квалитет живота младих, пре свега у сфери образовања, запошљавања и активног учешћа у друштву. Верујем да само заједничким деловањем свих нас, у чврстом партнерству са вама младима, можемо доћи до најбољих резултата како у Србији, тако и у региону. Имате одговорност да сами креирате будућност, треба да преузмете иницијативу, да начините први корак, да будете одважни и верујете у ваше снове“, истакао је Удовичић.

 

Top