Министар спорта Зоран Гајић гост седнице Извршног одбора ОКС

У Олимпијској кући одржана је XIV седница Извршног одбора Олимпијског комитета Србије, а посебан гост био је министар спорта Зоран Гајић. Чланови ИО овом приликом заказали су Дан ОКС и Избор најуспешнијих спортиста, тимова и тренера у 2022. години за 26. децембар, од 20.00 часова, у Дому Народне скупштине Републике Србије.

Председник ОКС Божидар Маљковић и министар спорта Зоран Гајић на седници Извршног одбора ОКС још једном су демонстрирали јединство, изразивши уверење да ће сарадња ове две кровне спортске институције у Србији у наредном периоду бити на највишем могућем нивоу. Олимпијски комитет Србије и Министарство спорта у синергији ће пружити максималан допринос унапређењу врхунског спорта у нашој земљи. Председник Маљковић првенствено је исказао велико задовољство што је министар Зоран Гајић био гост данашње седнице Извршног одбора ОКС и том приликом изјавио: “Желео бих да се министру Гајићу још једном захвалимо на досадашњој сарадњи и пожелимо сви заједно да у будућности сарађујемо још више и боље. Период од прошле до данашње седнице обележила је динамична сарадња са Министарством спорта, све са жељом и циљем да заједничким напорима допринесемо бољим условима за наше спортисте. Именовање Зорана Гајића на ову функцију отворило је ново поглавље сарадње Олимпијског комитета Србије и Министарства спорта. Уверен сам да ће та сарадња бити искрена, пријатељска и на добробит укупног спорта у нашој земљи. Верујем да ће захваљујући узајамном поверењу и партнерству и даље све тећи у добром смеру.”

Министар Гајић захвалио се на добродошлици и истакао: “Било ми је велико задовољство да овде заједнички радимо, и неке од идеја које смо овде створили на неки начин сам већ имплементирао. Као што сте видели јуче, формирали смо Савет за спорт Републике Србије, наравно уз помоћ свих вас. Прва моја акција после именовања за министра спорта била је посета Олимпијском комитету Србије, када смо председник Маљковић и ја демонстрирали јединство ове две куће јер сматрамо да ћемо заједно бити јачи. Све што у будућности будемо радили, радићемо заједно. Министарство спорта у синергији са Олимпијским комитетом треба да обезбеди потребне услове за наступ наших спортиста на такмичењима. Већ смо кренули у том правцу и ја се радујем будућим акцијама које ћемо спроводити да би помогли нашем врхунском спорту. Сарађиваћемо на још вишем нивоу и надам се са још бољим резултатима”.

Чланови Извршног одбора Олимпијског комитета Србије на данашњој седници заказали су обележавање 29. по реду Дана ОКС у оквиру којег ће бити одржан Избор за најуспешније спортисте, тимове и тренере у 2022. години. Најпрестижнији избор за најуспешније спортисте наше земље ће се традиционално одржати у Дому Народне скупштине, у понедељак 26. децембра од 20.00 часова, уз директан пренос на другом каналу Радио телевизије Србије и на сајту Олимпијског комитета Србије.

Top