Министар спорта Зоран Гајић угостио је председника удружења "Центра за несталу и злостављану децу" Игора Јурића и његову сарадницу Александру Шандор

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић са члановима кабинета државним секретаром Марком Кешељем, посебним саветником министра Дејаном Бојовићем и шефом кабинета Јованом Кнежевићем угостио је председника удружења "Центра за несталу и злостављану децу" Игора Јурића и његову сарадницу Александру Шандор.

Тема разговора била је безбедност деце у спорту. Председник удружења "Центра за несталу и злостављану децу" Јурић предложио је и предочио сарадњу на конципирању и одржавању едукативних активности у спортским клубовима на тему насиља у спорту, за циљне групе тренере и друго особље, децу и родитеље. Предложена је заједничку кампања, уз учешће наших спортиста и осталих партнера (спортски клубови) за подизање свести и борбу против насиља над децом и младима у спорту.

Договорено је потписивање Меморандума о сарадњи који ће обухватити наведене предлоге, као и да се омогуће спортске активности за децу која користе услуге “Дневног боравка”. Реч је о деци са проблемима у понашању којима би спортске активности на недељном нивоу значиле и за развијање позитивних облика и модела понашања како би се лакше суочавали са изазовима у њиховом одрастању, као и припадање вршњачкој групи.

Заједнички закључак је да важно да се малолетницима поред стручне помоћи (индивудалне и групне), слободно време испуни на позитиван и друштвено прихватљив начин и да је једно од решења управо спорт.

Top