Министар спорта у радној посети Крушевцу и Врњачкој Бањи

У радне походе кроз спортску Србију, упознавање са чињеничним стањем на терену, инфраструктуром, кадром, масовности у области спорта, физичке културе и рекреације министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић започео је у Лазаревом граду. Делегацију министарства спорта коју су уз министра чинили државни секретар Марко Кешељ, посебни саветник министра Дејан Бојовић и шеф кабинета Јован Кнежевић угостила је најпре градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, затим и градоначелник Врњачке Бање Бобан Ђуровић. 

У изузетно конструктивним разговорима, којима су присуствовали спортски радници и еминентни представници спорта Крушевца и Врњачке Бање покренуте су нове иницијативе, представљени су планови и програми развоја спорта у једним од највећих центара Србије, спортски програми који нуде мешавину активности у затвореном и на отвореном са постојећом логистиком, као и рад на будућности кроз изградњу нових спортских објеката.

У склопу посете Крушевцу, најпре је приређен пријем у кабинету, потом одржан састанак са градским спортским савезима, након чега је министар са сарадницима обишао атлетско – фудбалски стадион „Радомир Мићић Миче“, стадион „Јединство“, као и локацију где ће се градити нова Хала спортова. Састанку у кабинету поред градоначелнице присуствовали су и заменик градоначелника Александар Јовановић и помоћник градоначелника за омладину и спорт Владимир Петровић.

Уследио је одлазак у престоницу лековитих извора Србије, прелепу Врњачку Бању у којој је министра Гајића и чланове кабинета министарства спорта угостио градоначелник Бобан Ђуровић са сарадницима. Градоначелник Ђуровић је упознао министра са реализованим пројектима и спортским инфраструктурама којим располаже краљица бањског туризма наше земље, где поред четири затворене хале, мноштво отворених и затворених базена, олимпијског базена, ова општина може да се похвали и фудбалским тереном по ФИФА стандардима. У плану су активности које ће додатно обогатити српску оазу и једну од водећих бања у Србији.

 „Србија је извор спортских талената, земља хероја и спорта, великих шампиона. Одувек смо остављали целу планету без даха резултатима на спортским поприштима широм меридијана. И даље располажемо изузетним појединцима, али се мора појачати рад на терену, стручни кадар мора да очаја, као и инфраструктура која је у позитивном замаху. Кључан је повратак јаких спортских активности и колектива кроз школе, затим и клубове који ће бити отоврени за српску младост спремну да поставља нове рекорде и границе спорта на светском нивоу. Велик рад, ред и дисциплина донеће жељене резултате у будућности и спремни смо да идемо тим путем“ – кључна је порука са првог радног састанка у Србији министра спорта Зорана Гајића.

Top