Министар спорта посетио Шабац и Лозницу

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић са члановима кабинета, државним секретаром Марком Кешељом и посебним саветником Дејаном Бојовићем посетио је градове Шабац и Лозницу где се састао са градоначелницима, представницима општина Коцељева, Владимирци, Богатић, Љубовија, Мали Зворник и Крупањ и начелником Мачванског управног округа Жељком Марјановићем.

Након састанка у Шапцу где се разговарало о побољшању услова за професионални, рекреативни и школски спорт, министар спорта Зоран Гајић и градоначелник Шапца др Александар Пајић обишли су Халу спортова ,,Зорка” и комплекс отворених базена.

Министар Гајић истакао је да је у Шапцу све одлично организовано и су затворен базен и комплекс отворених базена, као и успешно функционисање Ватерполо клуба ,,Шабац” примери добре праксе који треба да следе и друге локалне самоуправе.

,,Најбоља лична карта целокупне вертикале руководства спорта у Шапцу су објекти које сам посетио. У свим делатностима, нарочито у спорту, пресудан је људски фактор. Од градоначелника Пајића и свих осталих људи који руководе спортом ово је показатељ успешног рада”, казао је министар и честитао градоначелнику што је хала ,,Зорка” први пут у власништву града Шапца.

,,Свима је познато да је Шабац град рукомета и у наредном периоду предстоје радови на реновирању хале. Очекујемо да хала ускоро засија пуним сјајем, баш као и базен”, истакао је министар Гајић.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић био је домаћин министру спорта Зорану Гајићу, државном секретару Кешељу и посебном саветнику Бојовићу, који су заједно са начелником Мачванског управног округа Марјановићем и председницима општина Лјубовија, Мали Зворник и Крупањ разговарали о свим отвореним питањима у спорту и значају већег издвајања буџетских средстава.

„ Дошао сам овде да вам кажем да смо на истој страни, да лоцирамо све проблеме и видимо како и ком правцу треба да иде српски спорт. Смернице су следеће: третирати спорт као целину што подразумева физичко васпитање у предшколском и школском узрасту, врхунски спорт и рекреацију, што је важно за здравље нације“ - истакао је министар Гајић.

Српски министар спорта Гајић је оценио да је важна и одлична сарадња са Министарством просвете где се очекује да настава физичког васпитања у основним школама и великим клубовима буде прожета секцијским радом у свакој општини.

Top