Министар омладине и спорта Удовичић разговарао са делагацијом Хрватске

Министар омладине и спорта Вања Удовичић разговарао је данас у Палати Србија са хрватским министром знаности, образовања и спорта Жељком Јовановићем. Хрватска делегација предложила је српском министру формирање заједничке регионалне лиге универзитета, у којој би учествовали студентски клубови из Словеније, Хрватске и Србије.

Министар Удовичић је том приликом изразио задовољство због посете хрватског министра и нагласио да две државе морају да јачају сарадњу у спорту и заједно решавају проблеме.

„Наш заједнички циљ је да развијемо универзитетски спорт и врло радо ћемо размотрити иницијативу за оснивање регоналне лиге универзитета, у којој би требало укључити све заинтересоване земље у региону. Најбитније је да у будућности успоставимо сарадњу и радимо на усавршавању постојећих односа заједничког деловања. Сматрам да је то од великог значаја, не само за Хрватску и Србију, већ за читав регион “, истакао је Удовичић.

Министар Јовановић је нагласио да је регионални развој спорта приоритет у раду оба министарства и да су отворени за све предлоге од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије.

„Морамо радити са младима, улагати у спортисте и изнаћи одговарајући модел за оснивање лиге универзитета и на тај начин јачати односе двеју земаља“, закључио је Јовановић.

Top