Министар омладине и спорта у посети Републици Гана

Министар Удовичић остварио билатералне сусрете са министром омладине и спорта Гане Ејсиамом и другим водећим званичницима земље домаћина, уз водеће теме усклађивања платформе заједничких наступа у раду међународних организација, ресорне сарадње из области омладине и спорта

Током актуелне посете министра омладине и спорта Републике Србије Вање Удовичића Гани, данас је у главном граду Акри одржан билатерални састанак са министром омладине и спорта земље домаћина - Ајзаком Кваме Ејсиамом.

Главни циљеви овог састанка били су успостављање и унапређење међународне сарадње у области омладине и спорта између Србије и Гане - и усклађивање платформе заједничких наступа у раду међународних организација из ресорних области. Министри су истакли и важност редовне размене знања, искустава и примера добре праксе из активности везаних за омладинске и спортске пројекте између министарстава, асоцијација и организација двеју земаља.

Министар Удовичић се данас у Акри сусреће и са руководиоцима Националних агенција за спорт, председником Олимпијског комитета Гане, члановима Парламентарног комитета за питања спорта и омладине и председницом Врховног суда Гане Софијом Акуфо. Током ових сусрета, министар Удовичић преноси искуства из праксе у погледу примене нормативних оквира уређења у области омладине и спорта које за циљ имају бригу о потребама младих и развој система спорта.

Током састанака са представницима државних организација задужених за развој и спровођење програма система спорта и омладинске политике у Републици Гани, Министар Удовичић предлаже и повезивање спортиста и младих двеју држава кроз организовање спортских и омладинских кампова са смештајним и тренажним капацитетима у Србији, користећи све предности високог степена обучености стручног кадра, развијене инфрастуктуре и повољних климатских услова у нашој земљи.

Top