Министар Гајић угостио председника Европске џудо федерације Др Ласла Тота

У Палати Србије одржан је састанак министра спорта у Влади Републике Србије Зорана Гајића и његових најближих сарадника са европском и српском џудо делегацијом које су предводили председник Европске џудо уније Др Ласло Тот и амбасадор Републике Србије у Будимпешти и председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров.

Џудо савез Србије као један од најјачих карика Европске џудо уније где се посебно истиче са кадром у области едукације са 11 професора који су предавачи на високим школама, а који су били врхунски џудисти, конгрес Европске џудо уније чији ће домаћин бити српска престоница и Лига шампиона која ће у децембру бити одржана у београдској Арени били су централне теме разговора.

Састанку су присуствовали и чланови кабинета Министарства спорта државни секретар Марко Кешељ, посебни саветник министра Дејан Бојовић, помоћник министра за међународну сарадњу Урош Прибићевић, шеф кабинета Јован Кнежевић, као и декан ФСФВ и председник Управног одбора ЏСС Проф. др Милован Братић, Проф. др Драган Атанасов, председник такмичарске комисије Проф. др Мирољуб  Благојевић и председник Управног одбора ЏСС Шимон Чаба.

“Глави утисак овог састанка је то да је такмичење које треба да се одржи у децембру и све активности око такмичења и конгреса један почетак и део великог програма које Џудо савез Србије и Европска џудо унија треба у наредним годинама да направи код нас. Посебно ми је интересантно је то да ће Србија у будућности бити развојни центар за овај део Европе у ширењу џудо идеје, методологије џудоа и свега осталог прогресивног што припрема Џудо унија Европе. Ми ћемо као држава и као Министарство спорта максимално помоћи ту идеју, а овогодишњи перформанси који ће бити у децембру су заиста један угаони камен, почетак једне лепе приче која у континуитету треба да позиционира Србију и Џудо савез Србије и уопште наш спорт као важан сегмент у развоју спорта у Европи, па и у свету. Радујем се почетку остварења идеје и захвалан сам то ћу и ја и наше Министарство бити део ове приче” – рекао је министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић.

Председник Европске џудо уније Др Ласло Тот истакао је да је Србија изузетно важна и веома цењена у челној институцији џудоа Старог континента.

“Велика ми је част што сам имао прилику да се састанем са министром спорта Републике Србије и са челним људима џудоа у вашој земљи. Имамо вишегодишњу изузетну сарадњу са Џудо савезом Србије који је један од најјачих савеза у Европи. Радимо на пуно заједничких  програма, нису у питању само припреме за олимпијске игре већ и развој џудоа као спорта у целини. Србија деценијама гради џудо спорт, око 50 година и константно је у прогресу. Видимо се у децембру када ћемо одржати конгрес Европске џудо уније, а након тога уживати и у изуетном такмичењу, Лиги шампиона” – закључио је   Председник Европске џудо уније Др Ласло Тот.

Такмичење Лига шампиона окупиће у београдској Штарк арени најбоље клубове Европе, где је српски клуб Црвена звезда лидер на табели.

 

Top