Министар Гајић посетио Општине Инђија и Стара Пазова

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић, државни секретар Марко Кешељ и посебни саветник Дејан Бојовић посетили су Општине Инђију и Стару Пазову, места Бешку и Нову Пазову, основне школе  и спортске клубове где су се упознали са постојећим стањем спорта и плановима за будућност. Министар Гајић овом приликом рекао је да је евидентан напредак на пољу улагања у спортску инфраструктуру, спортске клубове и сам спорт у овим Општинама, а самим тим и у здравље нације и истакао важност стварања услова за бављење спортом и да ће, у том смислу, и ресорно министарство пружити адекватну подршку.

Министар је овом приликом уручио школама вредне донације у виду спортске опреме и реквизита (лопте, голове, табле за кош, мреже за одбојку …).

Посета министра спорта Зорана Гајића и чланова кабинета почела је у ФК Хајдук у Бешки, настављена је обиласком ОШ "Браћа Груловић" као и локације где се гради спортска хала у близини ове школе. Домаћин делегацији Министарства спорта био је председник Општине Владимир Гак и његови најближи сарадници: председник Скупштине општине Ђорђе Димић, заменик председника општине Милан Кончаревић, секретар савеза спортова Лјубомир Ковачевић, шеф кабинета председника општине Немања Милојевић, директор ЈП Инђија пут Марко Гашић, директор ЈП Ингас Зоран Милићевић, као и челници ФК „Хајдук“, председник Новица Темуновић, секретар клуба Владан Васић и тренер Владимир Божић.

ФК „Хајдук“ је фудбалски клуб из Бешке. Клуб има 150 чланова, узраста од пет година па све до сениора. Тренутно се такмичи у Сремској лиги, док им је највеће достигнуће било учешће у Војвођанској лиги.

Директорка ОШ "Браћа Груловић" др Нада Джамић Шепа коју похађа 388 уленика захвалила се министру Гајићу и истакла да ће донирана опрема бити јака мотивација и посебан импут ученицима који живе и одрастају у  дигиталном добу, да спорт уврсте у своје свакодневне активности, без обзира да ли су већ чланови неког од спортских клубова или се баве спортом рекреативно.

Уследио је и обилазак ОШ „Растко Немањић - Свети Сава“ у Новој Пазови, као и Женски одбојкашки клуб "Младост" чије је седиште у овој школи. Председник општине Ђорђе Радиновић упознао је министра Гајића, државног секретара Кешеља и посебног саветника Бојовића са свим акцијама на чему Општина Стара Пазова ради како би се повећала масовност у области физичке културе. Делегацију домаћина уз председника чинили су и начелник Општинске управе Зоран Узелац, начелник за спорт и омладину Велибор Катић, помоћник председника општине Наташа Милић Милаш, помоћник председника општине Немања Стидић, помоћник председника општине Војо Радановић, шеф кабинета Ирена Ухрид, директор школе Александра Адамовић, као и стручни тим ЖОК “Младост”, председник клуба Марко Синђелић и тренери Милан Ераковић, Стефан Веселиновић и Наташа Стојановић.

За време посете часу наставе физичког и здравственог васпитања у ОШ „Растко Немањић - Свети Сава“ коју похађа 1248 ученика и која броји 110 запослених, министар Гајић је указао на значај потребе што веће физичке активности деце школског узраста, на активности које министарство спроводи и које планира у будућности да имплементира у школама како би се на часовима физичког и здравственог васпитања обезбедио правилан физички развој и формирале здраве навике свих наших ученика.

Top