Konkurs za stipendiranje do 800 najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završnih godina master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za 2014/15. godinu - Dodatnim rangiranjem

Ministarstvo omladine i sporta obaveštava da je na 58. sednici Fonda za mlade talente usvojena dopuna Liste dobitnika stipendije po Konkursu za stipendiranje do 800 najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završnih godina master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2014/15. godinu posle izvršenog dodatnog rangiranja kandidata po navedenom konkursu.

Dodatno rangiranje kandidata izvršeno je obračunavanjem treće decimale prosečne ocene kandidata koji su imali najviše prosečne ocene na Listi kandidata koji ispunjavaju sve uslove konkursa ali imaju nižu prosečnu ocenu od poslednjeg kandidata na Listi dobitnika stipendije (kandidati sa prosečnom ocenom 9.42 za osnovne akademske studije i 9.64 za master akademske studije) koja je usvojena  2. februara 2015. godine.

Dodatnim kriterijumom i izračunavanjem treće decimale prosečne ocene Lista dobitnika stipendije za osnovne akademske studije je dopunjenasa sa ukupno 11 kandidata, dok je Lista dobitnika stipendije za master akademske studije dopunjena sa ukupno 8 kandidata.

U skladu sa izvršenim dodatnim rangiranjem kandidata Fond je usvojio dopunu Liste dobitnika stipendije koja sadrži maksimalan predviđen broj dobitnika stipendija po navedenom konkursu.

Listu kandidata koji su dodatno rangirani i Listu dobitnika stipendije sa maksimalnim brojem dobitnika stipendije možete preuzeti OVDE.

 
Top