Конференција o повезивању младих на западном Балкану

У организацији Мисије ОЕБС у Србији, у Београду је 13. и 14. децембра одржана конференција  „Regional Connectivity & Millennials”, посвећена повезивању младих на западном Балкану.

Скуп су свечано 14. децембра отворили шеф Мисије ОЕБС у Србији, амбасадор Орицио и помоћник министра за омладину, Снежана Клашња.

У свом обраћању, помоћница министра се захвалила домаћину на досадашњој сарадњи која је успостављена и у омладини и у спорту, уз истицање да је имплементација пројекта повезивања омладинских актера из Албаније и Србије, уз подршку ОЕБС, укључивање министарстава за младе две државе и у партнерству с кровним омладинским удружењима, заиста започета у правом моменту, имајући у виду и процес оснивања Регионалне канцеларије за сарадњу младих на западном Балкану и настојање Министарства омладине и спорта да се унапреди сегмент регионалног умрежавања младих.

Додатна вредност пројекта „Подстицање регионалног повезивања између омладинских актера Србије и Албаније”, који је реализован 2016. и 2017. године којим су се млади из две државе учили дигиталним вештинама, припремом, управљањем и спровођењем пројеката и којим је креирана онлајн платформа која ће послужити у процесу продубљивања сарадње актера у омладини између Србије и Албаније, огледа се и у доприносу спровођења Меморандума о разумевању о омладинској политици између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније који је закључен 2014. године.

На конференцији учесници су кроз панел сесије имали прилику да дискутују о томе ко су миленијалци, дигиталној писмености младих, како унапредити повезивање младих у региону, али и да се упознају с пројектима које су млади из Србије и Албаније у претходном периоду спровели уз финансијску подршку ОЕБС.

Top