Државни секретар Дарко Станић на отварању округлог стола о положају младих на Западном Балкану и Турској

Државни секретар Министарства омладине и спорта, Дарко Станић, учествовао је на отварању округлог стола који је одржан 26. јуна 2018. године у Београду у организацији Фондације Ана и Владе Дивац. Поред Дарка Станића присутнима су се обратили и Сем Фабрици, шеф делегације Европске уније у Београду, Жарко Степановић, в.д. директора Канцеларије за сарадњу са организацијама цивилног друштва и Ана Кошел, директорка Фондације Ана и Владе Дивац.

Округли сто под називом „Учешће младих у локалним заједницама у земљама Западног Балкана и Турској: изазови и перспективе“ је део регионалног пројекта „Мрежа омладинских фондова Западног Балкана и Турске“, који спроводи Фондација Ана и Владе Дивац а финансијски га је подржала Европска комисија.  

„Укључивање младих у развој и спровођење политика за младе је изузетно важно јер се тиме осигурава  најбољи одговор на потребе и изазове са којима се млади сусрећу у својим заједницама. Како бисмо остварили овај циљ, успостављени су различити механизми за веће учешће младих у процесима доношења одлука, пре свега кроз рад Савета за младе, националног, покрајинских и локалних савета за младе. Кроз рад ових тела остварује се партнерство локалне самоуправе и омладинских удружења у процесу доношења и сповођења јавних политика у областима од интереса за младе“ – истакао је државни секретар.

У раду округлог стола учествовало је 50 представника омладинских организација из Македоније, Албаније, Црне Горе, Србије и Турске, који су од 25. до 27. јуна у студијској посети нашој земљи.

Top