„Дијалог за будућност“: За регион без предрасуда, уз поверење и стабилну сарадњу

Национална платформа за дијалог, део регионалног пројекта „Дијалог за будућност“, одржана је данас у Београду.

Организована од стране Београдског фонда за политичку изузетност заједно са агенцијама Уједињених нација, УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСКО из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије, ова платформа је окупила око 120 учесника – средњошколаца, студената, активиста, представника организација цивилног друштва, новинара, итд.

Присутнима се на отварању обратио министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић и, између осталог, истакао да посебну пажњу свако друштво треба да посвети младима јер они су најјача енергија садашњости и будућности.

„Млади треба да буду активни у свим сферама друштва, јер њихово активно учешће у дијалогу је кључно за превазилажење предрасуда, развијање и продубљивање поверења и стабилну сарадњу као предуслове напретка у свим сферама“, рекао је министар Удовичић.

Циљ пројекта „Дијалог за будућност“ који финансира фонд УН-а за изградњу мира (УН ПБФ), је подстицање конструктивног дијалога између различитих заједница, између грађана и њихових лидера, као и јачање поверења у региону, давање препорука у погледу политика и деловања на пољу заједничких приоритета, при чему се промовише друштвена кохезија, међукултурално разумевање и јачање дијалога између Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије.

Посебан фокус је стављен на потребе и важност улоге младих као неопходног елемента за стабилан процес усмерен на будућност сарадње у региону

Top