Delegacija grada Tjenđina u poseti Ministarstvu omladine i sporta

Pomoćnik ministra za sport Darko Udovičić primio je danas u Palati Srbija delegaciju grada Tjenđina, sa kojima je razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti sporta.

Uz dobrodošlicu visokim zvaničnicima, pomoćnik ministra je izrazio uverenje da se postojeća saradnja u sportu dve strane može proširiti i intenzivirati u narednom periodu. „Uz podršku države Ministarstvo omladine i sporta nastoji da unapredi sportsku infrastrukturu i uslove za pripreme kako bi srpski sportisti u narednom periodu beležili još veće uspehe. Značajna pažnja se posvećuje i unapređenju sportske medicine kako bi Srbija i u tom domenu bila reprezentativna u ovom delu Evrope”, preneo je Udovičić.

Tjenđinska delegacija se zahvalila na srdačnom prijemu, pohvalila uspehe srpskih sportista i istakla interesovanje za razmenu sportskih trenera za kolektivne sportove poput košarke, odbojke, fudbala čije rezultate žele da unaprede u nacionalnom plasmanu.

Zajednički je konstatovano da postoje značajna iskustva u oblasti sporta koja se mogu razmeniti, kao i očigledan potencijal da se kroz sportski turizam u narednom periodu konkretizuje saradnja dve strane.

Top