Боровчанин у радној посети Солуну

Том приликом било је речи о могућностима за веће учешће младих људи из Србије у низу различитих дешавања која се 2014. године у Солуну организују у склопу манифестације „Солун-европска престоница младих“, а за наредни период договорена је и презентација наведених прилика у Србији, како би млади људи били благовремено информисани о планираним активностима.

Госпођа Пашалидоу поделила је са државним секретаром искуства из процеса кандидовања за европску престоницу младих, изразивши спремност и вољу за сарадњом уколико у наредном периоду неки од градова из Србије одлучи да аплицира за ово престижно звање.

Државни секретар изразио је задовољство одржаним састанак, подсетивши да је први споразум о сарадњи у области омладинске политике који је наша земља потписала био управо са Републиком Грчком, те да му је драго да споразум добија и своју практичну страну кроз сарадњу младих људи две земље.

Даљи разговори о унапређењу сарадње биће настављени током посете грчке делегације, предвођене градоначелником Бутарисом Србији.

Top