Боровчанин: Држава спремна да створи друштво без дрога

Међународни дан борбе против наркоманије обележен је данас у Београду, а државни секретар за омладину Ненад Боровчанин поручио је да је држава одлучна да превентивним активностима и оштром борбом против нарко-дилера створи друштво без злоупотребе дрога.

Боровчанин је, наводи се у саопштењу Министарства омладине и спорта, апеловао на младе у Србији да се сачувају од болести зависности и замолио их да "данас, када многи дилери на улицама омладину терају на паклени пут дроге са кога нема повратка, остану самосвесни и да се чувају тога да их неко превари".

"Заиста желимо да помогнемо свим младима да се сачувају. Са друге стране, држава ће бити максимално посвећена борби против овог зла, пре свега превентивно, стварањем безбедног амбијента кроз економску и социјалну независнот, и креирањем друштва у коме ће постојати више могућности да млади квалитетно проводе своје слободно време кроз спортске, културне, уметничке, туристичке и друге активности", поручио је Боровчанин.

Он је посебно истакао улогу медија у тој борби, које је замолио да "помогну у афирмацији здравих стилова живота давањем медијског простора позитивним примерима, попут успешних спортиста, уметника и талената".

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 26. јун Међународним даном борбе против наркоманије, желећи да упозори светску јавност на растући проблем злоупотребе дрога и потребу активног укључивања свих актера у акцију са заједничким циљем - стварање друштва без злоупотребе дрога.

Top