Velika pobeda srpskog sporta – Beograd domaćin Svetskog prvenstva u rvanju

Svetska rvačka federacija FILA dodelila je Srbiji organizaciju Svetskog prvenstva u rvanju koje će se održati početkom decembra ove godine u Beogradu. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ponosan je na tu odluku jer je Srbija još jednom pokazala profesionalizam i posvećenost u organizaciji najznačajnijih sportskih takmičenja.

“Kada smo 2017. godine bili domaćini Evropskog prvenstva u rvanju, radili smo kao jedan tim, odgovorno, sa istom željom - da pokažemo da nam je ljubav prema sportu uvek na prvom mestu. Poverenje koje nam je FILA ukazala odlukom da organizujemo Svetsko prvenstvo još je jedna potvrda sistemskog i zajedničkog rada. Ponosni smo i srećni što ćemo biti domaćini tog uglednog međunarodnog takmičenja. Srbija je i do sada mnogo puta pokazala da je odgovorna, da je dobar domaćin i da ima šta da pokaže svetu. Čestitam svima koji su predano radili da Beograd bude domaćin ovako značajnog događaja. Siguran sam da će više od 2500 najboljih svetskih rvača uživati u našoj Srbiji, ali i publika u navijanju za naše šampione koji su nas mnogo puta obradovali. Srbija je definitivno zemlja šampiona i sporta” - istakao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Svoje zadovoljstvo povodom informacije koja je stigla iz Svetske rvačke federacije izrazio je i predsednik Rvačkog saveza Srbije, Željko Trajković.

”Velika čast i velika obaveza za naš Savez i sport uopšte. Trudićemo se da na dostojan način reprezentujemo našu zemlju i grad Beograd i da pošaljemo najlepše poruke u svet sa ovog velikog takmičenja. Zahvalni smo Vladi Republike Srbije na podršci i šansi da se u našoj zemlji organizuje jedno od najvećih takmičenja koje će se održati ove godine u Evropi. Daćemo sve od sebe da budemo dobri domaćini i organizatori”- poručio je Trajković. 

Top