Velika pobeda srpske atletike

„Organizacija Evropskog atletskog prvenstva u dvorani je velika pobeda srpskog sporta i prilika da se pošalje pozitivna slika naše zemlje u svet. Sport je još jednom otvorio vrata sveta Srbiji i zato je velika odgovornost i obaveza države da pomogne, kako bi ta manifestacija bila organizovana na najvišem nivou. Vlada Republike Srbije će dati punu podršku Atletskom savezu Srbije u organizaciji šampionata Evrope“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nakon današnjeg sastanka s delegacijom Atletskog saveza Srbije koju su predvodili njen predsednik Veselin Jevrosimović i generalni sekretar Slobodan Branković. 

Ministar je rekao da će Srbija ovim takmičenjem još jednom dokazati da je izvanredan domaćin velikih sportskih takmičenja. „Pred nama su tri godine napornog rada i to shvatamo kao ogromnu obavezu. Radi se na izgradnji atletske dvorane i širenju sportske infrastrukture, ali i popularizaciji atletike kako bi se što više mladih bavilo sportom. Ovo će biti najveće takmičenje u istoriji naše atletike i dokaz da se atletika na velika vrata vraća u Srbiju. Naša zemlja će, na najodgovorniji i najozbiljniji način, uraditi sve da bude odličan domaćin najboljim evropskim atletičarima“, kazao je Udovičić.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je da je Beograd dobio organizaciju ovog takmičenja u konkurenciji Turske i Poljske. „Delegacija Srbije je osvojila apsolutnu većinu, od 17 koji su glasali, devet je glasalo za Srbiju, pet za Poljsku i tri za Tursku. Ovo je velika pobeda, ne samo srpskog sporta, već i naše zemlje. Na nama je zadatak da pokažemo celoj Evropi i celom svetu da smo odlični organizatori i, još važnije, da smo sportska nacija“, rekao je Jevrosimović. 

Prema njegovim rečima, Arena, u kojoj će evropski šampionat biti organizovan, ispunjava sve uslove. „Važno nam je i da se završi atletska dvorana koja je neophodna za trening naših atletičara. Želim da zahvalim Ministarstvu sporta i Ministarstvu odbrane koji su pokazali kako dva ministarstva treba da sarađuju zajedno kad je interes srpskog sporta u pitanju“, izjavio je predsednik Atlestkog saveza Srbije.
Top