Usvojena lista dobitnika 1409 stipendija Fonda za mlade talente za studije u Republici Srbiji

Na 94. sednici Fonda za mlade talente održanoj 8. juna 2020. godine, usvojena je lista 1409 dobitnika stipendije Fonda po Konkursu za stipendiranje do 950 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2019/20. godinu.

Od 2187 kandidata koliko se prijavilo na Konkurs, 949 studenata će dobiti stipendije za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 460 studenata će biti stipendirano za master akademske studije. Stipendija Fonda za mlade talente i ove godine iznosi 30.000,00 dinara mesečno i isplaćuje se za period od deset nastavnih meseci. Na inicijativu predsednika Fonda za mlade talente Republike Srbije Vanje Udovičića i ove godine stipendiju je dobilo 50 studenata više nego prošle godine.

Čestitamo svim dobitnicima stipendije i obaveštavamo da će u narednom periodu putem mejla dobiti obaveštenje u vezi sa zaključenjem ugovora.

Listu dobitnika stipendije po navedenom konkursu možete preuzeti OVDE.

Takođe, na 94. sednici Fonda usvojena je odluka o raspisivnju Konkursa za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2019. godine.

 

Top