Usvojena lista dobitnika 1293 stipendije Fonda za mlade talente za studije u Republici Srbiji

Na 79. sednici Fonda za mlade talente održanoj 20. aprila 2018. godine, kojom je predsedavao ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Vanja Udovičić, usvojena je lista 1293 dobitnika stipendije Fonda po Konkursu za stipendiranje do 900 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2017/18. godinu.

Od 1867 kandidata koliko se prijavilo na navedeni konkurs, 893 studenata će dobiti stipendije za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 400 studenata će biti stipendirano za master akademske studije. Stipendija Fonda za mlade talente i ove godine iznosi 30 hiljada dinara mesečno i isplaćuje se za period od deset nastavnih meseci. Takođe, na inicijativu Vanje Udovičića, ministra omladine i sporta, i ove godine broj dobitnika stipendije na osnovnim akademskim studijama je povećan za 50 za šta je Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo dodatna sredstva u iznosu od blizu 17 milona dinara. Ukupna sredstva koje će država investirati u najbolje studente po Konkursu za stipendiranje do 900 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2017/18. godinu iznosiće više od 430 miliona dinara.

Listu dobitnika stipendije po navedenom konkursu možete preuzeti ovde.

Fond za mlade talente osnovala je Vlada Republike Srbije sa namerom da podrži najuspešnije studente, koji svojim radom, znanjem i trudom postižu izuzetne naučne i akademske rezultate. Od osnivanja 2008. godine, od kada se nalazi u nadležnosti Ministarstva omladine  i sporta, do danas, Fond je stipendirao preko 11000 studenata završnih godina studija na visokoškolskim ustanovama u Republici Srbiji. Ukupno je dodeljeno preko 23000 nagrada i stipendija Dositeja, a za te namene je utrošeno više od 6.3 milijardi dinara.

Top