Ulaganjem u mlade ulažemo u budućnost Srbije

Ministartvo omladine i sporta i Razvojna agencija Srbije (RAS) potpisali su danas Memorandum o saradnji koji će doprineti boljoj promociji omladinskog preduzetništva.

Sporazum u RAS potpisali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i izvršna direktorka RAS Tamara Jurenić.

Kako je rečeno na potpisivanju, obe strane će raditi na efikasnoj koordinaciji zajedničkih aktivnosti pri planiranju razvoja, podrške, praćenja realizacije i promocije omladinske politike i omladinskog preduzetništva.

„Potpisivanje ovog Memoranduma će dodatno doprineti uspostavljanju saradnje među institucijama u cilju povezivanja mladih sa privredom, udruženjima za mlade i njihovim savezima, kancelarijama za mlade, kao i akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama. Cilj kome težimo je još bolji ambijent za život i rad mladih ljudi, stimulativni uslovi za ulazak mladih u preduzetničke vode i realizaciju inovativnih poslovnih.“, rekao je ministar Udovičić.

Ministar je naglasio da ulaganjem u mlade ulažemo i  u budućnost Srbije. Onje nakon potpisivanja istakao da se ukupni napori Vlade Republike Srbije, poslovnog i nevladinog sektora na planu razvoja preduzetništva primećuju i osećaju, i da istraživanja pokazuju da je u Srbiji 2016. primetan porast broja mladih koji su zaposleni u odnosu na 2015. godinu za 4,3%, ali i porast onih koji bi želeli da započnu samostalan posao za 6 %.

Jurenić je izrazila zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog Memoranduma i istakla nadu da će zajednički rad dati velike rezultate.

„Razvojna agencija Srbije ulaže velike napore u razvoj preduzetništva, a sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da smo ove godine ostvarili zapažene rezultate i imali veliki broj prijava za programe podrške. Čak šest puta više prijava u odnosu na prethodnu godinu  imali smo za programe namenjene početnicima u poslovanju, odnosno oko 1.200, a za koje su mogli da se prijave i mladi. Mladi su izrazili veliko interesovanje i za druge programe, a nadam se da će njihova zainteresovanost ubuduće biti još veća“, istakla je Jurenić

Top