Udovičić za RTS: Rekordna godina u osvajanju medalja

"Sajam sporta je idealna prilika da se zahvalimo svim našim sportistima koji su nas toliko puta ove godine obradovali, da se prisetimo svih medalja i odličja koje su osvojili za Republiku Srbiju, ali i da se zahvalimo sistemu sporta, svima onima koji pomažu da srpski sport dominira kao što smo upravo i uradili ove godine", ovim rečima Udovičić je započeo svoje gostovanje u drugom dnevniku RTS-a.

Ministar omladine i sporta je činjeničnim brojkama pokazao kako se sistemski dobar posao u sportu uvek može videti kroz vrhunske rezultate i broj medalja i odličja koji se konstantno povećavaju. Poređenja radi, kako kaže Udovičić, u ovoj predolimpijskoj godini osvojeno je 29 medalja u olimpijskim disciplinama, a 2011. godine, pred London, osvojeno je 12 - savršen pokazatelj tendencije da srpski sport bude svake godine sve bolji i bolji. 

On je takođe, pozvao sve građane da posete četvrti međunarodni Sajam sporta od 27. do 29. novembra, a šta vas sve čeka u Hali 1 Beogradskog sajma, kao i kada će biti usvojen Predlog zakona o sportu, pogledajte u gostovanju ministra Udovičića OVDE.

Top