Udovičić: Važno je decentralizovati sport

"Centar neće koristiti samo osobe sa invaliditetom, već će biti prilagođen svim sportistima, a ono što je bitno jeste da naši paraolimpijci dobiju trenažni centar za pripremu i gde će moći da dovode svoje kolege i suparnike iz drugih zemalja", izjavio je Udovičić.

Ministar omladine i sporta je istakao da nije bitna samo podrška sportistima već i decentralizacija srpskog sporta.

"Na taj način bi bila poslata i jasna slika koliko vodimo brigu i o sportistima, mladim ljudima, ali i o tome koliko decentralizujemo sport iz glavnog grada", dodao je on.

Udovičić nije želeo da kaže kada će centar biti završen, ali je, istakao da će izgradnja biti rađena u fazama, po svim pravilima svetskog paraolimpijskog centra i da će Zrenjanin biti prepoznatljiv kao grad koji vodi računa o mladima i sportistima.

Tema razgovora bila je i izgradnja autodroma, za šta je Grad Zrenjanin spreman da ponudi lokaciju, a upitan hoće li grad naići na podršku tog ministarstva, Udovičić je rekao da je najpre neophodno napraviti detaljnu analizu.

"To jeste ideja, imamo prve korake i počeli smo sa pričom pre oko šest meseci na tu temu, a do same realizacije, u ovom trenutku, teško je pričati, ali je neophodno sagledati sve aspekte i onda doći do najadekvatnijeg rešenja", kazao je Udovičić.

Ministar omladine i sporta je istakao da je Zrenjanin grad koji je shvatio da kroz izgradnju infrastrukture može može da profitira, da poveća prihod u budžetu, da poveća samu turističku ponudu i na taj način privuče što veći broj ljudi u grad.

Udovičić je istakao da je ministarstvo započelo mnoge projekte, a da je kroz saradnju sa Kancelarije za mlade u Zrenjaninu učestvovalo u zaštiti životne sredine, prikupljanju otpadnih guma, a da su reciklažom tih guma prikuljena finansijska sredstva koja će biti utrošena za izgradnju trim staze.

"Želimo da multisektorskim ulaganjem i pristupom aktiviramo sve mlade u svim gradovima Srbije, da pokažemo mladima da imaju mogućnost da biraju, da mogu da izaberu zdraviju sredinu, aktivniji život i doprinesu svom društvu', kazao je Udovičić.

Top