Udovičić ugostio srpske sportiste - osvajače medalja

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ugostio je danas u Palati Srbija sportiste i delegacije Veslačkog saveza Srbije i Paraolimpijskog komiteta, koji su ostvarili sjajne rezultate na nedavno završenom Evropskom, odnosno Svetskom prvenstvu.

Srpski veslački dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić i Nenad Beđik, osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u češkim Račicama i ujedno i desetu medalju za Srbiju na prvenstvima Evrope u dvojcu bez kormilara. Na ekipnom Prvenstvu sveta u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, ženska ekipa Srbije u sastavu Borislava Perić-Ranković, Nada Matić i Kristina Arančić, osvojila je zlatnu medalju, a paraolimpijski stonoteniseri Mitar Palikuća, Darko Babić i Budimir Malešić, osvojili su bronzanu medalju. 

Udovičić je istakao da je ponosan na sjajne rezultate naših sportista i da naši veslači i paraolimpijci treba da budu motivacija i primer svim mladim ljudima da se napornim i predanim radom i trudom može mnogo postići. Tom prilikom naglasio je da mu je izuzetno drago što je Evropski paraolimpijski komitet proglasio srpsku reprezentaciju za najuspešniju.

„Želeo bih ovom prilikom da zahvalim ministru Udovičiću na prijemu, ali i na velikoj podršci i sjajnim uslovima koje imamo zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta. Nastavljamo dalje, sledeći veliki cilj je medalja na Svetskom prvenstvu u septembru“, rekao je naš veslač Miloš Vasić.

Borislava Perić-Ranković takođe je iskoristila priliku da se ispred Paraolimpijskog komiteta Srbije zahvali Ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću na prijemu i velikoj podršci i tom prlikom uručila poklon ministru sa nedavnog završenog takmičenja.

Top