Udovičić u zvaničnoj poseti UAE: Srpski sportisti za primer svim zemljama!

On je podsetio da je njihova juniorska fudbalska reprezentacija boravila u Kući fudbala u Staroj Pazovi, odakle su se vratili sa izuzetno pozitivnim utiscima.

Na sastanku se razgovaralo i o sporazumu između dva saveza, a Udovičić je istakao da će Srbija pružiti najbolje uslove sportistima iz UAE, i ukazao Jusufu Al-Serkalu na to da srpski sportisti, iako su iz male zemlje koja ima teže uslove i manja sredstva od drugih razvijenih zemalja, postižu neverovatne uspehe na evropskom i svetskom nivou.

KLUB

„Čelni ljudi sporta UAE žele da sarađuju sa nama kako bi i njihovi sportisti imali najbolje rezultate. Dolazak stranih sportista na pripreme u našu zemlju je sjajna prilika da se Srbija pokaže, pre svega, kao dobar domaćin ali i da predstavi Emiratima, sa kojima već sarađujemo u mnogim oblastima, ogroman potencijal koji imamo. Sport je naš najbolji brend i želimo da pokažemo da, iako često radimo u teškim uslovima sa minimalnim sredstvima u odnosu na uslove kakve sportisti u Emiratima imaju, naši reprezentativci ostvaruju izvanredne rezultate“, rekao je Udovičić.

Delegacija Ministarstva omladine i sporta posetila je i fudbalski stadion i klub Al Nasr, najstariji u UAE. Trener Al Nasra Ivan Jovanović, sportski stručnjak iz Srbije, doneo je tom klubu titulu nakon 25 godina i osvojio brojne trofeje. On je istakao da veoma poštuje srpski sport i fudbal.

U toku dvodnevne posete UAE ministar Udovičić sastaće se i sa generalnim sekretarom za sport i omladinu UAE Ibrahimom Abdulmalikom i ministrom kulture, omladine i socijalnog razvoja te zemlje Mubarakom Al-Nahjanom.

Top