Udovičić u poseti Kragujevcu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i pomoćnica ministra Snežana Klašnja  boravili su danas u poseti Kragujevcu gde su zajedno sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem  prisustvovali otvaranju Omladinskog kluba u Kragujevcu.  

"Mladi u Kragujevcu su dobili svoj prostor odakle će da se razvijaju, da stvaraju i prave nove vrednosti. Želimo da motivišemo mlade ljude da svojim entuzijazmom, volonterizmom, svojim radom unapređuju i prave bolju budućnost za sve mlade i sve građane, ne samo Kragujevca već i Srbije. Da podstaknu sve društvene aspekte i sve aktere u društvenom sistemu kako bi se položaj mladih u Srbiji unapredio", rekao je ministar Udovičić.

U Srbiji postoji 66 ovakvih klubova, a cilj njihovog otvaranja je podsticanje mladih i motivisanje organizacija koje se bave omladinskom politikom da svojim primerom pokrenu mlade ljude da stvaranjem i aktivnošću promovišu sve ono što je definisano Strategijom za mlade. Ideja je da klub bude dostupan svim mladim ljudima ne samo u Kragujevcu već i šire, naglasio je ministar Udovičić.

„Želim da se zahvalim ministru Udovičiću na poseti i na podršci koju daje mladima u Kragujevcu. Danas smo ovde imali prezentaciju rada tri organizacije mladih koji su nam poslali poruku da treba da im pomognemo, što mi i činimo, da im se stvore uslovi da lakše rade, da se organizuju i da se uključi što više mladih u sprovođenje omladinske politike“, rekao je gradonačelnik Nikolić.

Ministarstvo je ovaj projekat finansiralo sa oko milion i sto dinara i sa tim sredstvima su urađeni radovi na uređenju/rekonstrukciji prostora i nabavljena je oprema za rad.

Otvaranju Omladinskog kluba prisustvovala je načelnica  šumadijskog okruga Biljana Ilić Stošić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi Stefan Nikezić i predstavnici omladinskih udruženja i organizacija koji su predstavili svoj rad.

Nakon toga ministar Udovičić sa saradnicima obišao je Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“ gde je razgovarao sa generalnim sekretarom Paraolimpijske akademije „ Junior“, Goranom Nikolićem i  korisnicima centra.

„Iskra“ je višenamenski centar za rehabilitaciju i takmičarske pripreme naših paraolimpijaca. Ovo je moderan objekat, arhitektonski prilagođen osobama sa invaliditetom, bez građevinskih barijera koji ima 660 metara kvadratnih i može da primi 88 osoba sa invaliditetom. Svaki putokaz je ispisan i Brajevom azbukom, a sobe za seminare imaju indukcioni uređaj koji osobama za oštećenim sluhom omogućava da razaznaju dominantan zvuk.

Današnju posetu Kragujevcu ministar je završio prisustvom na treningu Nacionalne selekcije košarke u kolicima.

 

Top