Udovičić: U Beogradu se piše atletska istorija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je danas otvaranju Evropskog prvenstva u atletici u Kombank areni.

-O ovome smo do pre tri godine mogli samo da maštamo. Ponosan sam što možemo da organizijemo najmodernije Evropsko prvenstvo i da se na taj način odužimo našim atleričarima za sjajne rezultate. Drago mi je što će Beograd biti svedok atletske istorije i što prelepu sliku Srbije šaljemo u svet - rekao je Udovičić.

-Ova staza će biti preseljena u Ćupriju, tako smo želeli da pokažemo da brinemo za buduće šampione i da će oni imati priliku da treniraju u najboljim uslovima. Nadam se da ćemo posle ovog prvenstva povećati bazu i da ćemo dobiti neku novu Ivanu Španović, Asmira Kolašinca, Amelu Terzić - istakao je Udovičić.

Otvaranju su prisustvovali i Sebastijan Kou, predsednik Svetske atletske federacije, Sergej Bubka, prvi potpredsednik Svetske atletske federacije, Sven Arne Hansen, predsednik Evropske atletske federacije, Dobromir Karamarinov, prvi potpredsednik Evropske atletske federacije i predsednik Asocijacije balkanskih atletskih federacija, Veselin Jevrosimović, predesednik ASS, kao i Slobodan Branković,  direktor ASS.

Top