Udovičić: Sportom protiv droge i alkoholizma

„Jedan od osnovnih zadataka države je da brine o zdravlju nacije, a upravo je sport glavni saveznik u borbi protiv sve veće narkomanije i alkoholizma među mladima“, rekao je ministar Udovičić tokom današnje posete Obrenovcu.

Ministar omladine i sporta istakao je da je model ulaganja u sport koji je osmišljen u Obrenovcu pravi primer kako se „sportom možemo uspešno boriti protiv narkomanije i alkoholizma“.

On je, nakon posete Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi i FK „Radnički“ u kojem deca treniraju o trošku opštine poručio da bez redovne fičičke aktivnosti od malih nogu ne može biti ni u potpunosti zdrave nacije. „Ministarstvo i ja lično uvek ćemo podržati ideje, projekte i aktivnosti koje našu decu usmeravaju na sport“, kazao je Udovičić.

Ministar je pozvao sve opštine u Srbiji da, poput Obrenovca, ulažu u sport, jer to nije trošak, već investicija u zdravlje i bolju budućnost naše dece.

„Ovakav model je za svaku pohvalu i pozivam i ostale gradove i opštine da, u okviru svojih mogućnosti, izdvoje sredstva za školski i rekreativni sport. U vreme krize kada roditelji često imaju samo za najosnovnije, Ministarstvo, ali opštine bi trebalo finansijski da pomažu da se ispuni jedna od najvažnijih stvari za zdravlje, a to je bavljenje sportom“, poručio je ministar Vanja Udovičić.

Rukovodstvo opštine Obrenovac osmislilo je model kako da podstaknu deca i omladina da se bave rekreativnim i amaterskim sportom. Svoj deci i omladini omogućeno je da besplatno treniraju sport po izboru, a mlađi osnovci dva puta godišnje, zimi i leti, imaju priliku i za rekreaciju na srpskim planinama.

Top