Udovičić sa mladima u Sremskim Karlovcima

Eko centar Radulovački dobio je status Evropskog omladinskog centra što je prestižna oznaka kvaliteta Saveta Evrope. Udovičić je istakao da je veoma ponosan na činjenicu da je jedan od šest omladinskih centara u Evropi upravo u našoj zemlji.

„Veoma je važna činjenica da je Eko centar Radulovački prepoznat od strane Saveta Evrope kao centar koji mladima pruža najbolje moguće uslove boravka, edukativnih aktivnosti i programa. To je samo još jedan dokaz da se u omladinsku politiku u Srbiji poslednjih godina mnogo ulaže i ova institucija pokazuje da na tom polju stojimo rame uz rame sa razvijenim evropskim zemljama“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

[caption id="attachment_4135" align="aligncenter" width="650"]Ministar Udovičić u Eko centru Radulovački Ministar Udovičić u Eko centru Radulovački[/caption]

On je obišao i volonterski kamp u Koviljsko-petrovaradinskom ritu. Ministarstvo omladine i sporta je prošle godine kroz program „Mladi su zakon“ organizovalo 11 volonterskih kampova, dok će ove godine biti održano skoro tri puta više - preko 30 volonterskih kampova na teritoriji cele Srbije.

„Smatram da mladi ovde mogu da nauče nešto novo i steknu veliko iskustvo koje kasnije mogu da prenesu svojim vršnjacima i mlađim generacijama kao pozitivan i dobar primer. Kampovi su prilika da mladi kvalitetno i kreativno provedu svoje leto u Srbiji, druže se,  uče jezik, stiču nove veštine i znanja, i upoznaju vršnjake iz inostranstva sa našom zemljom“, naveo je Udovičić.

[caption id="attachment_4139" align="aligncenter" width="650"]Udovičić u volonterskom kampu Udovičić u volonterskom kampu[/caption]

Omladinski volonterski kamp ,,Sačuvajmo rit’’ ima za cilj unapređenje  ekoturističke ponude Sremskih  Karlovaca, kroz izgradnju infrastrukture i povećanje vidljivosti lokaliteta. 

Top