Udovičić sa kolegom iz Gruzije

Kečikašvili sa svojom delegacijom ovog vikenda boravi u Beogradu kako bi pružio podršku svojoj reprezentaciji koja učestvuje na Evropskom prvenstvu u vaterpolu. Srpski ministar izrazio je veliko zadovoljstvo što ima priliku da ugosti svog kolegu iz Gruzije, sa kojim je razgovarao o sportskoj infrastrukturi i velikim projektima koji se trenutno realizuju u našoj zemlji.

Ministar omladine i sporta Srbije i Gruzije, Vanja Udovičić

„Ove godine otvorićemo Nacionalni vaterpolo trening centar u Vrnjačkoj Banji i Atletsku dvoranu u Beogradu, a za sledeću godinu u planu je i Nacionalni odbojkaški centar. To su tek neki od projekata, a glavni cilj ulaganja u sportsku infrastrukturu je obezbeđivanje najboljih uslova za naše i strane sportiste koje želimo da dovedemo u Srbiju na pripreme, ali i razvoj sportskog turizma u našoj zemlji“, istakao je Udovičić.

Osim o razmeni sportista, dvojica ministara razgovarala su i o omladinskoj razmeni kojom se, kako kaže Kečikašvili, stvara neraskidiva veza između dve zemlje, a mladi imaju priliku da uče o drugim kulturama, upoznaju se i druže. Gruzijski ministar pozvao je Udovičića i u zvaničnu posetu svojoj zemlji.

Top