Udovičić otvorio Nacionalnu konferenciju nastavnika u Kragujevcu

„Smatram da je jako dobro što učenicima preduzetništvo približavate kroz obrazovne programe koje sprovodite u formi vannastavnih aktivnosti. Preduzetništvo i finansijska pismenost su danas jako važni činioci u njihovoj budućnosti, stoga – svaka vam čast na tome“, rekao je Udovičić.

Udovičić u Kragujevcu

On je pohvalio i želju svih nastavnika da se dodatno usavršavaju i, kako kaže, najviše ga raduje što će upravo to znanje biti preneto deci.

Udovičić u Kragujevcu

„Deci sve više nedostaje praktičnog znanja, što je suprotno zahtevima društva i tržišta rada.  Upravo ste vi ti koji od najranijeg doba morate da im prenosite ta znanja. Mladima je potrebna vaša podrška kako bi kroz obrazovanje aktivno učestvovali u svim segmentima savremenog života, povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh“, istakao je Udovičić.

Udovičić u Kragujevcu

On je nakon toga obišao Veliki park u Kragujevcu i otvorio Poligon za bezbednost i Otvorenu scenu za programe mladih.

„Ovaj park je mesto okupljanja velikog broja mladih, ali do sada nije bilo sadržaja koji bi to vreme učinili zanimljivim i korisnim. Danas je ovo multifunkcionalan prostor u centru grada koji će mladima omogućiti da kvalitetnije provedu svoje slobodno vreme“, naglasio je Udovičić.

Top