Udovičić obišao prihvatne centre

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je noćas prihvatne centre u Zavodu za sport na Košutnjaku i na Beogradskom sajmu, gde je razgovarao s ljudima iz Crvenog krsta i volonterima koji brinu o građanima koji su tu smešteni. 

Udovičić je zahvalio svim građanima, sportistima, sportskim klubovima i mladima koji su se odazvali apelima, došli da volontiraju i doneli neophodnu humanitarnu pomoć. 

U ovim centrima ima svih porebnih artikala, ali je neophodno neprekidno pratiti uputstva nadležnih službi i odnositi pomoć tamo gde je potrebna. Još jedan vid pomoći koju svako ko je u mogućnosti treba da pruži, jeste slanje SMS poruke na broj 1003 čime se donira 100 dinara na račun namenjen za pomoć postradalima. 

Danas je od strane Ministarstva omladine i sporta predloženo i da se svi zaposleni u sportskim i omladinskim organizacijama, stipendisti Fonda za mlade talente i nosioci nacionalnih sportskih penzija odreknu jedne redovne dnevnice, odnosno proporcionalnog dela stipendije ili penzije u korist postradalih i za saniranje šteta od poplava. 

„Solidarnost koju su građani Srbije i svi ovi ljudi pokazali svojim maksimalnim angažmanom na pomoći ugroženima pokazuje da ujedinjeni možemo sve. Važno je da svi ostanemo pripravni, pratimo informacije i pomažemo čim se ukaže potreba. Najvažniji su ljudski životi, i da ovim ljudima koji su izgubili domove pomognemo na sve načine", rekao je Udovičić. 

On je kazao da su odbrana ljudskih života i gradova prioritet, ali da nema mesta opuštanju, jer nas veliki posao čeka kada se voda povuče i dođe vreme za sanaciju poplavljenih područja. 
Top