Udovičić nastavio niz bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima iz Evrope i sveta na omladinskom forumu u Njujorku

Drugog dana 7. ECOSOC (Ekonomsko - socijalni savet Ujedinjenih nacija) omladinskog foruma UN u Njujorku, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nastavio je bilateralne sastanke  na marginama Foruma.

Ministar Udovičić se sastao sa Specijalnom izaslanicom generalnog sekretara UN za mlade Jajatmaom Vikramanajake sa kojom je, između ostalog, razgovarano o statusu i položaju mladih u Srbiji, stvaranju uslova za rešavanje problema nezaposlenosti, kao i pružanju podrške i osnaživanju učešća mladih predstavnika Srbije u različitim procesima i projektima unutar sistema UN. Razgovarano je i o podršci UN sadašnjim i budućim projektima u Srbiji.

Tokom dana ministar Udovičić je razgovarao sa Ivanom Hromadom, direktorom sektora za mlade u Ministarstvu obrazovanja, nauke, istraživanja i sporta Republike Slovačke, o svim oblicima saradnje u oblasti omladinskog sektora, intenziviranju razmene iskustava i znanja, kao i o unapređenju odnosa između mladih dve zemlje.

Sa Darkom Kaevskim, direktorom Agencije za mlade i sport Makedonije, Udovičić je razgovarao o mogućnostima buduće saradnje u oblasti omladinske politike i sporta i projektima EU u kojima bi mogli biti partneri,  kao i o Regionalnoj kancelariji za saradnju mladih.

Udovičić se sastao sa predstavnikom Organizacije UN za industrijski razvoj (UNIDO), Mateom Landijem  i razgovarao o projektima koje UNIDO planira da realizuje u Srbiji, takođe sastao se sa predsednikom i potpredsednikom Evropskog foruma mladih Luisom Alvaradom Martinezom i Dejanom Bojanićem, kao i sa predstavnicima omladinskih organizacija Srbije o razgovarao o Novom Sadu - Evropskoj prestonici mladih 2019. godine.

Top