Udovičić, Jevrosimović, Kou, Bubka i Sabo u obilasku radova na Atletskoj dvorani

On je sa predsednikom Atletskog saveza Srbije Veselinom Jevrosimovićem, predsednikom i potpredsednikom Svetske atletske federacije Sebastianom Kouom i Sergejem Bubkom, kao i sa ministarkom omladine i sporta u Vladi Rumunije Gabrielom Sabo, predsednikom Evropske atletske federacije Svenom Arne Hansenom, potpredsednikom Evropske atletske federacije i predsednikom Asocijacije balkanskih atletskih federacija Dobromirom Karamarinovim i sa aktuelnim evropskim rekorderom u skoku udalj i predsednikom Atletske federacije Jermenije Robertom Emijanom obišao radove na Atletskoj dvorani koja će biti glavni trening centar tokom Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine.

20150924_171640

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da kažem da smo prošli zvanični test, kako Evropske tako i Svetske atletske federacije i da u roku stižemo da završimo sve što je zamišljeno za Evropsko dvoransko prvenstvo koje će se održati u Beogradu 2017. godine. Čast mi je i što imam priliku da budem u društvu ovako velikih sportista na čelu sa predsednikom Svetske atletske federacije, gospodinom Sebastijanom Kouom“, rekao je Udovičić.

On je dodao da u Srbiji ne postoji objekat zatvorenog tipa za atletiku, te da će se izgradnjom ovakvog objekta suštinski doprineti razvoju nacionalnog sporta, kvalitetu treniranja naših sportista, a ono što je takođe veoma važno jeste organizacija domaćih i međunarodnih takmičenja u ovoj dvorani.

„Uvek težimo da kroz rad poboljšamo naš sport i upravo ova dvorana će biti odličan trening centar, ali ne samo za Srbe već i za mnoge sportiste iz regiona. Imate sve moje čestitke jer je sjajno videti ovakav napredak“, rekao je predsednik Svetske atletske federacije Sebastian Kou.

20150924_171449

Ministar Udovičić je prethodno sa predstavnicima Svetske i Evropske atletske federacije prisustvovao prijemu kod predsednika Vlade Republike Srbije. Premijer Vučić izjavio je da je izuzetno počastvovan dolaskom delegacije Svetske atleteske federacije. On je istakao da Vlada Republike Srbije podržava sportiste i ulaže u sport, a posebno u atletiku, čemu svedoče brojne medalje i rezultati srpskih atletičara.

„Rekreativni školski sport predstavlja osnov zdrave nacije. Stoga želimo da u škole uvedemo čas fizičkog vaspitanja svakoga dana, kao što je to praksa u Mađarskoj i Kanadi“, izjavio je srpski premijer Aleksandar Vučić.

Top