Udovičić i Vulin primili decu sa Evropskog takmičenja u poznavanju saobraćaja

„Biti na četvrtom mestu među 21 zemljom koja se takmičila, veliki je uspeh. Naši učenici iz godine u godinu postižu sjajne rezultate na ovom takmičenju i to je pokatelj da su deca i te kako svesna koliko je bezbednost u saobraćaju važna. Cilj ovih takmičenja u Srbiji i Evropi jeste da najmlađi što bolje i kvalitetnije nauče kako da se ponašaju u saobraćaju i nadam se da će stečeno znanje preneti i svojim vršnjacima“, rekao je Udovičić.

On je pohvalio i Auto-moto savez Srbije za organizaciju ovog takmičenja, koje se održava već gotovo pola veka i naglasio da mu je drago što su naši učenici skrenuli pažnju na ovu ozbiljnu temu upravo u periodu kada počinje školska godina i kada treba veliku pažnju usmeriti na bezbednost u saobraćaju.

20150909_091115

„Smatram da je ovo sjajna prilika da se deca širom Srbije animiraju i na zanimljiv i kreativan način nauče osnove snalaženja i bezbednosti u saobraćaju. Svima nam je cilj da smanjimo broj dece koja stradaju u saobraćajnim nesrećama, i na tome treba zajedno da radimo. Zadatak svih nas je da kroz vaspitanje, obrazovanje i podršku ovakvih akcija učimo decu kako da se odgovorno ponašaju u saobraćaju, da više nikada ni jedno jedino dete ne bi stradalo u saobraćajnoj nesreći“, zaključio je Udovičić.

Top