Udovičić i Maljković u obilasku Omladinsko sportskog kampa Karataš

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije obišli su danas mlade spotriste u Omladinsko sportskom kampu Karataš.

U kampu trenutno boravi oko 200 perspektivnih mladih sportista i trenera iz Odbojkaškog saveza Srbije, Rukometnog saveza Srbije, Džudo saveza Srbije, Rvačkog saveza Srbije i Tekvondo asocijacije Srbije.

„Rekonstrukcija Karataša jedan je od najznačajnijih infrastruktrurnih projekata Ministarstva omladine i sporta. Mnogi nam nisu verovali, ali evo mi istrajavamo u kapitalnim investicijama. Ostvarujemo cilj i ovde okupljamo mlade iz cele zemlje. Ispunjavamo najvažniji zadatak da se, pre svega mladima, vrati ovakav objekat, od kojeg se mnogo očekuje. Karataš je već skoro pet decenija poznata destinacija specijalizovana za sportske pripreme.  Kroz ovakve kampove rastu vrednosti sporta“, rekao je minitar Udovičić.

„Ja sam prijatno iznenađen, želim da se zahvalim ministru Udovičiću na ovom obilasku objekta za edukaciju sportista, koji je izuzetan. Upravo ovo i jeste politika države, Ministarstva i Olimpijskog komiteta, raditi na edukaciji sportista “, rekao je Božidar Maljević, predsednik OKS.

Ministar je dodao da je ovo pravi primer kako se izgradnjom sportske infrastrukture ulaže u sportski turizam, ali i da se na pravi način ide prema cilju Ministarstva omladine i sporta što je decentralizacija sporta kako bi sport približili svima. Namera nam je da unapređenjem sportske infrastrukture u Srbiji, povećavamo kapacitete, obezbeđujemo mnogo bolje uslove od drugih i tako postanemo lider u regionu za pripreme sportista.

Domaćin posete je bio direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović a poseti Omladinsko spotrskom kampu prisustvovali su i Predrag Peruničić, državni sekretar, direktorka Antidoping agencije Milica Vukašinović Vesić, predstavnik Sportskog saveza Srbije, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić, predsednik Tekvondo asocijacije Srbije, Dejan Burčul, predstavnici Rukometnog savez Srbije, Rvačkog saveza Srbije, Džudo saveza Srbije, Sportsko penjačkog saveza Srbije i zamenik predsednika opštine Kladovo Dragan Novaković, kao i članovi Opštinskog veća. 

Top