Udovičić: 2015. je godina borbe za što više olimpijskih viza   

„Završava se 2014. koja je apsolutno bilo godina sporta sa brojnim osvojenim medaljama na međunarodnoj sceni i predivnim rezultatima na koje možemo samo da budemo ponosni. Država je, i kroz finansijsku podršku, pokazala sportistima da na pravi način vrednuje njihov rezultat“, kazao je ministar Udovičić.

Ministar je iskoristio priliku da čestita i svim mladim sportistima koji nisu uspeli da osvoje medalje, ali koji su celokupan svoj trenažni proces usredsredili na pravilno reprezentovanje Srbije i pokazali da sport u Srbiji itekako ima budućnost.

„Upravo od njih najviše očekujemo u narednom periodu. U predolimpijsku godinu ulazimo s rezultatima koji obećavaju da ćemo u Riju imati na koga da računamo. Cilj Vlade Republike Srbije jeste da se što više sportista izbori za plasman na Olimpijske igre. Do toga se dolazi medaljama na evropskim i svetskim prvenstvima, a godina koju ispraćamo pokazuje da smo sve bolji i da nove generacije sportista uspešno pariraju generacijama koje su Srbiju proslavile kao sportsku naciju“, istakao je Vanja Udovičić.

Tokom svečanosti prisutnima su se obratili i kajakašica Nikolina Moldovan, košarkaš Nikola Kalinić, paraolimpijac Miloš Grlica i dizač tegova Tamaš Kajdoči.

 
Top