Udovičić: 15 novih radnih mesta za mlade u Nišu

“Ovo je sjajna prilika za sve mlade koji imaju kvalitetnu ideju, ali ne i sredstva za realizaciju iste. Važno je da mladima pružimo šansu, priliku da uče, usavršavaju se i razvijaju svoje ideje, a ovaj centar će im upravo to omogućiti", rekao je ministar Udovičić.

On je istakao da su glavni problemi sa kojima se mladi preduzetnici u prvim godinama rada suočavaju veliki troškovi održivosti biznisa. Prema rečima ministra, cilj ovakvog centra jeste da mladima omogući da sačuvaju i ojačaju svoj biznis upravo kroz smanjenje tih troškova, ali i da ih kroz različite vrste podrške pripremi za predstojeće izazove u vođenju istog. 

Ministar Udovičić, DELI centar Niš 2

,,Otvaranjem ovog inkubatora dobili smo 15 novih radnih mesta u Nišu i veoma me raduje što će ta mesta popuniti mladi, inovativni ljudi, jer su oni pokretačka snaga društva i naša budućnost. Upravo zbog toga, nastavićemo da podržavamo projekte sa konkretnim i vidljivim efektima", istakao je Udovičić.

Ministarstvo omladie i sporta je za ovaj projekat, u okviru Javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade, izdvojilo 2,3 miliona dinara.

Top